torstai 19. kesäkuuta 2014

Palautukset, maksut ja tuotteen avaaminen

13 kesäkuuta alkaen ovat uudet etäiskaupan säännöt voimassa. Ne käsittelevät sitä miten asiakkaat saavat kokeilla kotona ja miten me myyjät käsittelemme palautukset. 


Pääasiassa on kolme muutosta aikaisemmista säännöistä.
  1. Meidän täytyy pystyä todistamaan että tuote on avattu jotta voisimme kieltää sukkien/sukkahousujen palautuksen. Siksi me suljemme pakkaukset erityisellä turvaetiketillä.
  2. Emme voi kieltää enään muiden tavaroiden palautusta, eli niitä joita on pakko kokeilla, esimerkiksi lantioliiviä vaikka tuote olisi vahingoittunut tai siitä puuttuisi etiketit. Mutta saamme vähentää rahaa kun maksamme palautuksen takaisin. Juuri nyt emme tiedä tarkalleen miten teemme, mutta luulisin että voimme vähentää 50-60% vahingoittuneesta tavarasta. 
  3. Meidän pitää olla varmoja siitä että sinä asiakkaana olet ymmärtänyt että tavarat täytyy maksaa. Tämä  kuulostaa ehkä oudolta, mutta on yksi uusista vaatimuksista ja siksi meidän on pakko laittaa kassalle lisäkysymys jossa lupaat maksaa sen mitä olet tilannut.

Todella suuri etu tästä uudesta lainsäädännöstä on että se on voimassa koko EU:n alueella ja kilpailemme samoilla ehdoilla (tässä suhteessa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti